fbpx

Wat zijn we lekker uit…

Wat zijn we lekker uit..

“Wat hebben wij het héérlijk hè?”
Fantastisch weer. Lange dagen, zwoele avonden. Gezellig bbq-en met de familie. Kinderen en partner hebben vrij dus lekker op vakantie met z’n allen. Een uitje in de speeltuin of het pretpark. lekker weg in eigen land? Genieten en ontspannen. Echt de tijd voor jezelf en je gezin.. Het lijkt allemaal zo ontspannen..

En dan, richting het einde van de vakantie, bekruipt je een onbestemd gevoel…
Langzaam wen je weer aan het idee dat de kinderen weer naar school moeten
(“…toch wel lekker rustig”). Sta je stil bij wat daar allemaal voor geregeld moet worden (“…boekenlijsten, kaftpapier, schriften, pennen etuis.. wat nog meer?”).. Denk je aan dat jij en/of je partner weer aan het werk moet(en) (..”hè..leuk.. alwéér die vakantiefoto’s van mijn collega..”). De “sleur van de dag”  gaat weer beginnen en er sluimert steeds één vraag op de achtergrond:

” Wat wil ik nou écht voor mezelf doen ná de vakantie”

Neem mij nou:  Ik heb altijd het idee dat ik nog van alles moet doen ” heb ik het wel netjes achter gelaten? Moest ik niet nog dat ene mailtje nog sturen? Agenda check? Heb ik wel genoeg tijd besteed aan mijn vrienden en familie? Toch maar snel nog even snel een afspraak voor ná de vakantie inplannen, straks denken ze dat ik ze vergeten ben”.” Heb ik alle facturen wel verstuurd en goed ingeboekt? ” Zo zijn er ontelbare gedachtes die elkaar opvolgen, inhalen en door mijn hoofd razen. Maar waar doe ik dit voor? Voor mijn collega’s of om het bedrijf draaiende te houden of voor mezelf?

Het is als het circuit van Zandvoort.. We racen naar de vakantie toe, in de vakantie racen we om er álles uit te halen wat er in zit. Vervolgens is de finish in zicht en met piepende bandjes volgt alles weer opnieuw. Je kunt ook een pitstop inlassen! Even de pitstraat in, opladen en opfrissen.

Persoonlijk kies ik voor beweging. Mijn lijf doet het goed op inspanning om te ontspannen. Schrijven helpt maar inspannen nog beter. Lekker zweten, mijn grenzen verleggen, naar een doel toewerken en mijzelf belonen met een sauna of zonnebank. Maar ook de pilateslessen van Lucette Vermeijden doen me ongelooflijk goed. Ik moét gecontroleerd bewegen, bewust. Dat werkt voor mij. Ben jij er al uit wat voor jou werkt? Als wij je kunnen helpen ontdekken wat jij voor jezelf wilt gaan doen, dan doen wij niets liever.

Hopelijk tot snel!

Lieve groet,

Noami

Leave a Reply