“Achter de maskers van de Man”

Een complete man mag zijn wie hij wil zijn, zonder daarbij te hoeven voldoen aan de verwachtingen van anderen. Onze conditionering zit echter vaak in de weg, we passen ons aan, spelen een rol, en zetten een aardig of juist stoer ‘masker’ op. Hoe is jouw relatie met de man achter dit masker? Welke stukken van jezelf lever jij in om die ideale man te spelen? 

In deze workshop onderzoeken we wat er schuil gaat achter jouw masker. De workshop gaat vooral over doen en ervaren. De oefeningen zijn gericht op het jezelf laten zien, met respect voor de kwetsbaarheid die daarbij hoort. Om daarin te groeien is het nodig om uitgedaagd, geconfronteerd en gesteund te worden door je mede mannen. Dus pak je kans en meld je aan.

Van deze workshop hoef je niet beter en leuker te worden. Je wordt er wel echter van.

Tarief workshop: € 50,-
Aanmelding is pas definitief na betaling. Restitutie is mogelijk bij afmelding tot 48 uur voor aanvang van de workshop.

Details

Zondag 24 november 2019
14.00-17.00 uur (inloop 13:30)
Wilheminapark 28, 2012 KC Haarlem
(Gratis parkeergelegenheid)

Wie?

Minne van Woersem (1982)

Lange tijd heb ik gestreefd om een betere, sterkere en zelfverzekerde man te worden. Het ideaalbeeld dat ik voor me zag was het doel dat me weg kon leiden van de onzekerheid en het gevoel dat ik had niet te voldoen. Al dit streven heeft me zeker mooie dingen gegeven, maar de grootste vondst lag voor mij in het opgeven van dit streven en mezelf in alle eerlijkheid te zien voor wie ik was. Zowel de mooie als minder aantrekkelijke kanten. Mezelf nemen zoals ik ben leidde me naar de acceptatie en het zelfvertrouwen waar ik al die tijd naar op zoek was. Ook dit blijft een continu proces, één die ik graag met anderen deel.

Ik werk als massage- en lichaamsgericht therapeut. Verder houd ik van sporten en ben ik graag in de natuur. 

Ramon Garcia (1970)

Wat is dat eigenlijk man zijn? Dit was een vraag die ik mij in mijn pubertijd wel stelde. Opgegroeid in een huishouden met vooral vrouwen en zonder vader. Welke archetype beelden drongen zich aan mij op en hoe kon ik daar aan ontsnappen. Nu vele jaren later kan ik terug kijken op een carrière waar ik veel met het beantwoorden van deze vragen bezig ben geweest. Ik denk dat de wereld meer mannen nodig heeft die mannelijk zijn en ook in contact zijn met hun gevoelens. Mannen die kwetsbaarheid niet meer verwarren met zwakheid.

Tijdens mijn opleiding heb ik 2 jaar lang mannengroepen begeleid en gemerkt hoe waardevol en verrijkend dit is.

In mijn dagelijks leven werk ik in de jeugd hulp verlening en als lichaamsgericht psychotherapeut. Daarnaast geef ik yoga en massages en doe ik graag aan survival en vechtsport.

 

Aanmelden